Skip to main content

Pozivamo umjetnike/ce s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno one interdisciplinarne, koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati u periodu od 26.4. do 10.5.2020. u Rijeci. Prijave izvedbi i radionica se zaprimaju do 13.3.2020., na email plesnizbirkus@gmail.com.

Prijavitelji/ce mogu prijaviti:

 1. izvedbu suvremenog plesa, novog cirkusa, kazališta ili interdisciplinarnu izvedbu za djecu
 2. radionicu za djecu s područja suvremenog plesa i pokreta, kazališta, glazbe te interdisciplinarne radionice za djecu
 3. kombinaciju izvedbe i radionice

Zanimaju nas predstave koje su zabavne i poučne, koje govore o djeci, prijateljstvu, zajedništvu i različitosti, ekologiji i zaštiti okoliša i sličnim temama. Važno je da u njima nema nasilja niti diskriminacije. Poželjne su interdisciplinarne predstave (kazalište, lutkarstvo, glazba, suvremeni ples i pokret, novocirkuske vještine itd.) te one koje kombiniraju različite vještine (npr. suvremenog plesa, novog cirkusa, mime, kazališta) te one koje su interaktivne, odnosno u njima može sudjelovati i publika, a primjerene su i djeci i odraslima. Posebno pozivamo umjetnike/ce koji/e su u mogućnosti izvesti predstavu na otvorenom i one koje su primjerene za izvedbu u školi.

Prijave se zaprimaju do 13.3.2020., na email plesnizbirkus@gmail.com, s naslovom emaila: Plesni zbirkus – prijava za sudjelovanje. U prijavi treba dostaviti:

 • Kratka biografija i kratki opis rada
 • tehnički zahtjevi i popis rekvizita
 • video-snimku cijele predstave (vimeo ili youtube)
 • fotografije u visokoj rezoluciji
 • informacije o očekivanom honoraru u bruto iznosu
 • informacije o mogućem broju sudionika/ca radionice ili izvedbe ako je izvedba interaktivna
 • informaciju o dobi djece za koju je predstava/radionica
 • procjena putnih troškova i broj i funkcija osoba koje dolaze
 • kontakt: email i telefon

Plesni zbirkus osigurava:

 • scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu,
 • honorar, smještaj, putne troškove i topli obrok

 

O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obaviješteni e-mail-om najkasnije do 20.3.2020. 

Plesni zbirkus je pilot program suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu kojim želimo u Rijeku dovesti domaće i inozemne  predstave suvremenog plesa, novog cirkusa i kazališta za djecu te dramske radionice, radionice suvremenog plesa i pokreta te novocirkuskih vještina za djecu i mlade. Plesni zbirkus je program koji djecu uključuje u samu organizaciju kulturnog programa čime djeca direktno oblikuju program i, u suradnji sa stručnim edukatorima/cama, selektiraju predstave i radionice za djecu. Osim toga, upoznaju se (i sudjeluju u odlučivanju) i s drugim bitnim elementima organizacije kulturnog događanja.

Plesni zbirkus nastao je tijekom ciklusa radionica Festivalska smišljaonica koji se proveo u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci.” Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija aktivnosti je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna. Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Prostor Plus.

Plesni zbirkus organizira Prostor Plus u suradnji s Vijećem mladih Benčić, te u suradnji s mrežom KLIKER, a financijski ga podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Rijeka – odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.