Skip to main content

Ponuda

Udruge VMB

Organizirate događaj i željeli biste zanimljiv i kreativan sadržaj za djecu?

Za vas smo osmislili nekoliko radionica koje je moguće prilagoditi različitim prostorima i uzrastima!

Cijena radionica ovisi o broju sudionika, uzrastu i lokaciji održavanja.

Slobodno nas kontaktirajte!

Minijaturni zeleni svijet

Na ovoj radionici djeca će imati priliku kreirati vlastite minijaturne zelene svjetove s pravim pravcatim biljkama te drugim stanovnicima i ukrasnim elementima po vlastitom izboru. Neki će se odlučiti za pustinjske vrtove, neki za one malo egzotičnije…. što god vaša mašta može zamisliti!

Više od herbarija

Herbarij je tradicionalna i poznata metoda čuvanja i sušenja cvijeća. No moderne tehnologije omogućile su nam nešto više – na ovoj radionici djeca će naučiti kako prešanje cvijeća može postati pravo umjetničko djelo? Radionica započinje skupljanjem lišća i cvijeća, a zatim se djecu upoznaje s tradicionalnim i modernim tehnikama prešanja cvijeća i lišća te se uči kako ih oblikovati i slagati u mala umjetnička djela.

DIY Papir

DIY Papir radionica je na kojoj djeca uče na koji način mogu kod kuće napraviti papir te osnovne principe proizvodnje papira. U prvom dijelu radionice sudionici se upoznaju s materijalom – različitim vrstama papira, sirovinom od koje se proizvodi, recikliranjem papira te se papir povezuje s Rijekom, tj. jednom od najvećih tvornica papira koja se nalazila u Rijeci Harterom. Proces ručne izrade papira ne zahtjeva komplicirane materijale ili postupak, dovoljno je imati stari papir izrezan na sitne komadiće, blender, vodu[1], lavor, ručnik, papirnate ručnike, spužvicu i sito. Pomoćni alati će nam biti pegla i fen, koji inače nisu nužni u procesu. Dodatno, tokom radionice sudionici će izraditi ukrasni papir pomoću novina, tj. komadića novina i biljaka koje ćemo ubaciti u smjesu. Papir izrađen na radionici može se koristiti za ispis na pisaču, izradu čestitki ili omot poklona.

[1] potreban je umivaonik sa špinom.

MiniTkanje

Zanima te kako nastaje odjeća? Možda si poželio napraviti sam ukras za sobu jer ti se ne sviđa niti jedan u trgovini? Zanima te ručni rad, i htio bi isprobati nešto novo?

Onda je ovo za tebe! Na radionici MiniTkanje izraditi ćemo tehnikom tkanja tapiseriju za zid ili igračku na motiv izabrane životinje, a pritom ćemo isprobati tu zanimljivu tehniku. Probati ćemo razne materijale i načine veza kako bi dobili točne oblike i teksture, i na kraju dobiti vlastiti mini umjetnički ručni rad.

Edukacija za odrasle

VMB ima dugogodišnje iskustvo kreiranja edukativnih programa za djecu i mlade, te korištenja kulturno-umjetničkog obrazovanja kao alata za edukaciju od drugim područjima (ekologija, aktivno građanstvo…). Svoje znanje rado dijelimo i trenutno osmišljavamo programe za odrasle!

STAY TUNED!