Audio Brickzine

Audio Brickzine je audio verzija tiskanog časopisa Brickzine¹. Izrađuje se u sklopu Malog uredništva, projekta koji je dio programske linije Dječja kuća Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture. Cilj je kroz audio verziju časopisa popularizirati čitanje te omogućiti dostupnost takve vrste sadržaja djeci s poteškoćama u čitanju, slijepoj i slabovidnoj djeci.

¹Brickzine, časopis za djecu o stvaranju kulture jedan je od projekata u sklopu programske linije Dječja kuća Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture. Časopis se izdaje dva puta godišnje, a nositelj projekta i izdavač je Gradska knjižnica Rijeka.

Napomena: Projekt je sufinanciran od strane Rijeka 2020 EPK i Grada Rijeke.

O materijalima:

Do sada je su objavljena četiri Audio Brickzine-a. Cilj nam je i dalje u suradnji s Radio Rožom razvijati nove oblike interdisciplinarnih medijskih sadržaja za djecu i mlade kojima će se istraživati mogućnosti kreativnije i zabavnije upotrebe tradicionalnih medija te ponuditi siguran sadržaj i povećati konzumacija edukativnog-odgojih sadržaja. Audio Brickzine možete slušati ponedjeljkom i četvrtkom od 11 sati na Radio Roža.

Suradnici:

  • Petra Šarac (dikcija)
  • Radio Roža
    (audio, Davor Popdankovski, Davor Margan, Sebastijan Tomažin)

Poslušaj ovdje: