Radionica „Kreativna radionica solidarnosti 1“ u sklopu projekta Vijeće mladih Benčić, održala se 10. listopada 2016. godine u prostoru Studia Kamov, Križanićeva 6A, Rijeka. Ova radionica označila je početak radionica na temu solidarnosti kroz koje ćemo na kreativan način surađivati i pomagati udrugama ili inicijativama koji djeluju u tom polju. Ovaj put surađivali smo s projekto Socijalna samoposluga „Kruh sv. Elizabete“.

Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete“ je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda koji kroz zadnje četiri godine radi sa siromašnima u Rijeci i okolice. Projekt je započeo 2010. povodom Dana siromaštva kada je pokrenuta prva akcija „Mladi protiv gladi“ u suradnji s školama da po principu jedan učenik jedan proizvod, prikupe osnovne namirnice koje su se onda podijelile najsiromašnijim sugrađanima. Projekt podrazumjeva prikupljanje i sortiranje namirnica koje se zatim distribuiraju potrebitim obiteljima i pojedincima.

Radionica je organizirana na način da smo poslali poziv roditeljima koji su na radionicu, zajedno s djecom donjeli različite namirnice, no poseban naglasak stavili smo na slatkiše povodom nadolazećih blagdana. Namirnice smo s djecom sortirali prema uputama Socijalne samoposluge, a slatkiše smo pakirali kao poklone. Htjeli smo poklone učiniti posebnima pa su djeca osmišljavala poruke koje smo zakačili na svaki poklon.

Svi zajedno smo namirnice odnjeli u sjedište Socijalne samoposluge (Brajda 7) gdje nas je dočekala volonterka Elida koja nam je prezentirala rad inicijative i kroz razgovor s djecom odgovorila na brojna pitanja. Socijalna samoposluga u Rijeci prva je takva inicijativa u Hrvatskoj.

Na ovaj način obilježili smo i Međunarodni dan ljudskih prava koji se obilježava 10. listopada.

Broj sudionika: 8
Lokacija: Studio Kamov, Križanićeva 6A

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”http://udrugavmb.hr/hr/radionice/” text=”POVRATAK NA SVE RADIONICE” color_override=”” image=”fa-chevron-left”]