Fotografije: Tanja Kanazir

Radionica „Velike umjetnice“ održala se u sklopu festivala Božićni Art Bazaar 2017, a u sklopu Pop-Up aktivnosti projekta Vijeće mladih Benčić.
Radionica je organizirana kako bi se pružio dodatan sadržaj posjetiteljima festivala. Cilj radionice bio je na drugačiji način pristupiti umjetničkom djelu te se upoznati sa umjetnicama – ženama koje su postigle veliki uspjeh sa svojim radom. Za to smo iskoristili i izložbu koja je bila postavljena u Galeriji Kortil, „Zarolan životom“ poznate hrvatske umjetnice Nives Kavurić Kurtović.
Kroz razne interaktivne igre razgovarali smo o ženama koje su postigle velike uspjehe na raznim poljima u znanosti i kulturi te smo se pritom poslužili knjigom „Priče za laku noć za mlade buntovnice“, međunarodnog bestseller-a autorica Elena Favilli, Francesca Cavallo.
Nakon toga smo se usmjerili na Nives Kavurić Kurtović i Fridu Khalo kao dvije priznate i poznate umjetnice. Cilj je bio djecu upoznati s njihovim životom i radom te im približiti način čitanja i gledanja umjetničkog djela. Nakon dobrog promatranja važno nam je bilo da svi mogu prepoznati radove tih umjetnica po njihovim važnim karakteristikama.
Nakon teoretskog dijela, bacili smo se na praksu. Svatko je stvorio svoj rad po uzoru na jednu od umjetnica koju smo taj dan obrađivali te kreirao vlastito umjetničko djelo!

9
Broj sudionika

LOKACIJA: HKD na Sušaku, Rijeka

DOB: 7 – 13 godina