Skip to main content

Programi

Udruge VMB

Udruga VMB promovira primjenu umjetničkog i kulturnog obrazovanja kao alata za osobnu promjenu, koheziju u zajednici i društvenu promjenu.

Trenutačno provodimo nekoliko programa:

VMB Lab

Radionice VMB Lab mjesto su istraživanja i eksperimentiranja za djecu i za edukatore. VMB Lab je najstariji program i baza rada Vijeća mladih Benčić. Namijenjen je djeci od 8 – 13 godina. Održava se jednom mjesečno kao jednodnevna ili dvodnevna vikend radionica.

VMB Početnica

Početnica je polugodišnji edukativni program Vijeća mladih Benčić namijenjen kulturno-umjetničkome odgoju djece. Program je namijenjen djeci iz grada Rijeke koja u tekućoj godini polaze prvi razred osnovne škole.

VMB Potencijal

VMB Potencijal je program Vijeća mladih Benčić namijenjen radu s osjetljivim i ranjivim skupinama primarno djece i mladih, a sekundarno i odraslih. Vijeće mladih Benčić provodi program Potencijal u suradnji s nekoliko organizacija i institucija s kojima je potpisan ugovor o dugoročnoj suradnji.

VMB izložba

Godišnja izložba, prvi puta održana u siječnju 2015., stalna je platforma VMB. Uključuje integraciju i prezentaciju jednogodišnjega ciklusa projekta, u potpunosti osmišljeno i implementirano od strane članova VMB.

VMB Praksa i volontiranje

Nakon sve učestalijih upita o mogućnostima praktičnog rada i volontiranja s početkom akademske godine 2016./2017., Udruga VMB odlučila je ponuditi organizirane mogućnosti volontiranja i prakse za studente, srednjoškolce i zainteresirane građane.

Radionice u najavi