Fotografije: Tanja Kanazir

Radionica „Kreativna komunikacija“ realizirana je 28. veljače 2016. godine i prva je u nizu dugotrajne suradnje s udrugom Prostor Plus. Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus osnovana kako bi se susretali i educirali pojedinke i pojedinci u izvedbenim praksama, suvremenom plesu, fizičkom kazalištu i mimi. Neformalnim programom obrazovanja udruga je oplemenila i kultivirala nepostojanje sustavnog visokog obrazovanja u ovim izričajima u Hrvatskoj.

Radionica je bila namijenjena i odraslima i djeci što joj je dalo posebnu atmosferu i zanimljivu dinamiku. Odrasli sudionici radionice bili su roditelji i osobe zainteresirane za uključivanje segmenata suvremenog plesa u svije svakodnevne aktivnosti, edukativne ili druge. Ovakvom radionicom nastavljamo graditi okruženje u kojoj se djecu percipira kao jednake pojedince i važne sudionike u našem društvu.
Na samoj radionici dotakli smo se pitanja kako stvoriti okruženje u svojoj okolini koje se bazira na povjerenju, otvorenosti za novo i dozvoli za grešku te je fokus bio na istraživanju komunikacije kao osnovnog elementa za kreaciju inovativne i sigurne sredine.

Voditeljica radionice bila je Tamara Curić:
TAMARA CURIĆ, rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je neko­liko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme HR u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Suosnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene. Kreira i realizira brojne projekte u području kulture i umjetnosti. Organizatorica je različitih akcija i projekata vezanih za razvoj suvre­menog plesa i plesnog stvaralaštva. S obzi­rom na to da ples smatra jednim od važnih čimbenika osobnog razvoja i razvoja druš­tva, žarište je njezina rada na integraciji plesa u svakodnevni život. Posvećenost plesnoj edukaciji smatra alatom za uspostavljanje otvorenog, svjesnog i kreativnog društva.

17
Broj sudionika iz VMB
23
Ukupan broj sudionika

LOKACIJA: Filodrammatica, Udruga Prostor Plus, Rijeka